PÓTVIZSGÁK ELJÁRÁSRENDJE

Pótvizsgák eljárásrendje az IPMACERT.HU-nál megszerezhető, 4-szintű, univerzális, projektmenedzsment szakembereket érintő IPMA minősítéseknél

1

A sikertelen vizsgát követően pótvizsgára (ismételt vizsgára) csak az adott szint írásbeli részvizsgáira vonatkozóan van lehetőség. A műhelymunka és az interjú során a vizsgabiztosok által a vizsgázó kompetenciáira vonatkozóan már közvetlenül megfigyelt és értékelt teljesítményére a pótvizsga, azaz az ismétlés lehetősége nem terjed ki.

A részvizsgák, amelyeket pótvizsgával meg lehet ismételni az IPMA 4-szintű univerzális rendszerében a következők:

  • A szint: SPE
  • B szint: SPE
  • C szint: reláció analízis, esszék, SPE (ebből a 3 részvizsgából akár mindegyik választható)
  • D szint: feleletválasztós teszt, esszék (9 db) (ebből a 2 részvizsgából csak az egyik választható).

2

Az pótvizsgára a sikertelen vizsgáról és a pótvizsga lehetőségéről tájékoztató e-mail értesítés megküldését követő 30 napig lehet jelentkezni e-mailben az "Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. " e-mail címen.

A vizsgázó által kiválasztott részvizsgá(ka)t a sikertelen vizsgáról és a pótvizsga lehetőségéről tájékoztató e-mail értesítés megküldésétől számított 60 napon belül le kell tenni az erre biztosított, és a pótvizsgázóval egyeztetett időpontban.

3

A pótvizsga során a részvizsgák vizsgadíjai az érvényes teljes vizsgadíj százalékában az alábbiak:

  • A szint: SPE: 33%,
  • B szint: SPE: 33%,
  • C szint: reláció analízis: 6% esszék: 20%, SPE: 20%, (ebből a 3 részvizsgából akár mindegyik választható)
  • D szint: feleletválasztós teszt: 50%, esszék (9 db): 50% (ebből a 2 részvizsgából csak az egyik választható).

4

A pótvizsga során letett részvizsgák eredményei és a korábbi, nem megismételt részvizsgák már meglevő eredményeinek összesítése alapján a minősítés lehet sikertelen ill. sikeres. A sikeres vizsgázónak kiállított oklevél a normális folyamatban megszerzett oklevéllel egyenértékű, az adott szint

érvényességi időtartamára vonatkozik, az oklevélen megkülönböztetést nem tartalmaz. A megszerzett oklevélhez mellékelt összesített eredmény tartalmazza a korábbi sikertelen vizsga eredményeit, továbbá egy másik mellékelt összesítésben a pótvizsga során elért részvizsga(k) és a korábbi részvizsgák eredményeit.

5

Pótvizsgát tenni csak egyszer lehetséges. Amennyiben a pótvizsga során megismételt részvizsgák és a nem megismételt részvizsgák összesítése alapján a vizsga sikertelen, akkor újra vizsgát tenni csak egy új és teljes minősítési folyamat keretében lehet.

6

A pótvizsgákra vonatkozó jelen eljárásrend az IPMACERT.HU szolgáltatást nyújtó PMMKA Kuratóriumának 2012.07.19-i döntésétől számítva a döntés visszavonásig érvényes. A PMMKA a változtatások jogát fenntartja, a változásokról az érdekelteket a www.ipmacert.hu honlapon keresztül értesíti.

Go to top