RÓLUNK MONDTÁK

Magyar Nemzeti Bank:

2002 óta IPMA B minősített vagyok, amit azóta háromszor megújítottam. Ez az IPMA melletti kiállásomat, annak fontosságát mutatja. Első minősítésem mellett a piac szükségessége, a személyes tudásom bővítése, a gyakorlati ismereteim elmélyítése szólt, s ezeket a leginkább a személyes attitüd fontosságát képviselő IPMA rendszerben találtam meg. Az IPMA baráti kör és fórumok segítenek ahhoz, hogy időszakonként felülről tekintsek rá a napi munkámra, valamint az itt megszerzett és a gyakorlatban elmélyített tudás segített hozzá, hogy 2010-ben az Év projektmenedzsere lehessek. A projektmenedzsment alapok mellett elengedhetetlen egy kellő projektszemléletet is képviselő, támogató munkahely, az MNB.

Széchenyi István Egyetem:

Az egyetemi éveim végéhez érve fontosnak tartom, hogy megfelelő tapasztalattal tudjak kilépni a munka világába, ezért is kerestem gyakornoki pozíciót. Az Emerson Prosses Management Magyarország nevű vállalatnál sikerült elhelyezkednem a projektek dokumentációs részlegén, mint gyakornok. Már az interjú alatt felkeltettem az érdeklődésüket az IPMA Student minősítésemmel, ők mérnök hallgatót kerestek, de az alapszintű projektmenedzsment ismereteim mindenképp pozitívumot jelentettek. A megszerzett tudást diákként is hasznosítani tudtam, úgy vélem ez jelenti az első lépcsőfokot a további fejlődés útján.

Audi Hungaria Motor Kft.:

„Az autóipar globális kihívásainak kívánunk megfelelni munkánkban nap mint nap. Ehhez ismernünk kell a szakmai trendeket és azt is, hogy mi magunk éppen hol állunk és merre tartunk. Az IPMA minősítés folyamatában a felkészülés kiváló lehetőség volt meglévő kompetenciáim tudatos fejlesztésére, a minősítés pedig szakmai felkészültségem felmérésére és igazolására. A „B” minősítés megszerzése egyben felelősséget jelent, ami a vállalati projektmunka minőségének folyamatos javításában, a projektkultúra elmélyítésében, a legjobb gyakorlat használatában és a folyamatos szakmai fejlődés biztosításában hasznosul.”

TR Consult Kft.:

Büszkeséggel tölt el, hogy még mindig  IPMA B-szintű minősítéssel és kompetenciával rendelkezem! Bár a valós kompetenciák és a gyakorlatban nyújtott teljesítmény önmagáért beszél, nem mellékes számomra, hogy az IPMA minősítés folyamán a projektmenedzsment emberi dimenzióját, a személyes jellemzőket, attitűdöket felmérve megmérettetésre kerültem. Ez a nemzetközi szintű megkülönböztetés egyrészt nagyobb marketing értéket hordoz számomra és munkaadóm számára is egyaránt, másrészt az első minősítésre és a megújítás(ok)ra történő felkészülés is hatékonyan hozzájárul, hogy egyéni képességeimet, kompetenciáimat rendszeresen felülvizsgáljam.  Így minden egyes projekt, minden fázisában jobban „ott vagyok”, otthonosabban mozgok és mindig a legjobbra törekszem. Az IPMA minősítési rendszere visszacsatolást ad arról is, hogy hol tartok a PM karrieremben. Az elmúlt időszakra való visszatekintéssel akár új megoldási lehetőségeket sikerül feltárnom, építhetem a saját tudásbázisom. Köszönöm, IPMA!

Ericsson Magyarország Kft.:

Az Ericsson belső minősítési rendszere – sok belső kritérium megléte mellett – korábban megszerzendő külső minősítésen is alapul. A választható és elfogadott külső minősítések egyike az IPMA, ami nekem személyesen azért kedvencem, mert illik ahhoz a gyakorlatias megközelítéshez, ami az Ericsson Projekt Menedzsment kultúra sajátossága: konkrét problémához napi tapasztalatból merített válaszokat kell adni. Úgy vélem, az IPMA minősítés rendszere jobban kielégíti ezt a feltételt, mint a piacon fellelhető más minősítések. A több lépésből álló vizsga leképezi nagy részét annak, amit az Ericsson CPM [Customer Project Manager] napi gyakorlati munkájában végez. Erre van szükségünk, ezért újítottunk meg már meglévő minősítéseket, ezért küldtünk további kollegákat vizsgázni.”

Cégek, ahol IPMA minősítésű projektmenedzserek dolgoznak:

Go to top